Nasze Miody

Miód Wrzosowy

Kolor miodu wrzosowego to połączenie barwy bursztynowej i herbacianej, w jaśniejszym lub ciemniejszym wydaniu. Kolor miodu może się różnić w zależności od lokalizacji pasieki. Smak miodu wrzosowego jest bardzo wyrazisty i wykwintny, ostry i gorzkawy. Konsystencja miodu wrzosowego jest bardzo gęsta, trudno rozpuszczalna w wodzie. Miód wrzosowy jest gęsty i smarowny, łatwy do pobierania ze słoika i bezproblemowy do rozprowadzania za pomocą łyżki lub noża.

Miód wrzosowy ma działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i przeciwutleniające. Te właściwości czynią z niego Twojego sprzymierzeńca w walce o zdrowie i odporność. Spożywanie miodu wrzosowego zalecane jest m.in. osobom borykającym się z chorobami układu moczowego i pokarmowego, a także ze stanami zapalnymi układu oddechowego.
Miód wrzosowy to również doskonały składnik diety rekonwalescentów, sportowców oraz osób pracujących fizycznie – każda łyżka tego produktu dostarcza sporo łatwo przyswajalnej energii i pozytywnie wpływa na witalność.